همانطوریکه می دانیم بسیاری واحدهای درسی رشته زمین شناسی، نیازمند کار در صحرا(field) می باشد. علاوه بر آن تعداد زیادی از دانشجویان زمین شناسی، معدن، جغرافیا و رشته های مرتبط علاقه مند به شناخت و کار بیشتر پدیده های زمین شناسی در طبیعت هستند. شرکت زمین گشت پارس زیر نظر دانشگاه سمنان و با مجوز رسمی از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری درصدد برگزاری سفرهای یک تا چند روزه زمین شناسی و نیز همکاری در عملیات صحرایی ، با خدماتی نظیر؛ امکانات اقامتی و یا استقرار اصولی در طبیعت، بیمه مسافرین، آموزش زمین شناسی برآمده است.اجرای ژئوتوریسم و زمین شناسی صحرایی، به منظور نیل به دو هدف پژوهشی(علمی) و اجرایی(کاربردی) پایه ریزی شده است: – در بحث پژوهشی، عملیات صحرایی به سه دلیل صورت میگیرد. الف. بررسی مناطق مناسب گردشگری زمینشناختی (ژئوتوریسم) که در ایران بسیار کم کار شده است ب. شناسایی مناطق زمینشناسی دارای ارزش علمی، جهت آموزش به دانشجویان زمینشناسی وکمک به انجام بازدیدهای صحرایی برای دانشگاهها و متخصصان. ج. یافتن و تقسیمبندی مناطق معدنی و زمینشناسی دارای ارزش سرمایهگذاری برای معرفی در همایشهای سالیانه زمینشناسی، معدن و علوم مرتبط. این بخش میتواند متخصصان، سرمایهگذاران و بازدیدکنندگان بسیار داخل و خارج کشور را جذب نماید. – در بخش اجرایی، ژئوسایتهای مناسب که ارزش زمینشناختی و زیباییشناسی داشته باشد، معرفی و برای متخصصان و عموم، ژئوتور و سفرهای یک تا چند روزه زمینشناسی برگزار میشود. فعالیت پژوهشی این شرکت شروعی است برای پیشرفت علم ژئوتوریسم و کاربردی نمودن آن و ایجاد اشتغال جدید برای فارغ التحصیلان و متخصصان زمینشناسی و هم گامی است در جهت توسعه پایدار و گردشگری علمی-زمین شناختی و جذب هرچه بیشتر گردشگر در رقابت با کشورهای دیگر و کمکی است به شناخت سرمایه پنهان و نهفته کشورمان، یعنی طبیعت و پدیدههای زمینشناسی بوجودآورنده آنها.
علاوه بر آن، شرکت زمین گشت پارس با کاوش در طبیعت، ژئوسایت های مناسب که ارزش زمین شناختی و زیبایی شناسی داشته باشد را معرفی و برای متخصصان و عموم، ژئوتور برگزار می نماید.
شرکت زمین گشت پارس دارای ۲ مجوز رسمی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است؛ ۱-مجوز فعالیت بند (ب) یا خدمات جهانگردی ۲- مجوز برگزاری دوره های آموزشی(آموزشگاه گردشگری).
شرکت زمین گشت پارس از سال ۸۹ تاسیس شده و در پارک علم و فناوری دانشگاه سمنان مستقر می باشد.